• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Fit4Kids

Fit4Kids

Fit4Kids is een beweegprogramma voor kinderen van 6 t/m 12 jaar oud met verhoogde BMI.
Tijdens een traject van 13 weken worden de kinderen getest, sporten zij 2x per week onder begeleiding van een fysiotherapeut en leefstijlcoach. De trainingen volgen het “high intensity interval training” principe. Er komen verschillende sporten aan bod, zodat zij kennis maken verschillende vaardigheden en spellen. De groepjes bestaan uit maximaal 8 kinderen, zodat er voldoende aandacht is voor de uitvoering van de oefeningen.

Ons doel is om plezier in sporten en bewegen te ontwikkelen, zodat er een gezonde leefstijl kan ontstaan. Daarnaast krijgen ouders 3 keer tijdens het traject een nieuwsbrief, waarin tips over beweging, leefstijl en voeding staan. Zo kan er ook thuis verandering plaatsvinden. Aanmelding kan via het secretariaat of via een verwijzing van huisarts of jeugdarts.

Agenda en Kosten

Waddinxveen
Dinsdag 16.00 uur – 17.00 uur in de trainingszaal van Praktijk Joosten, Passage 57.
Donderdag 16.00 uur – 17.00 uur in de gymzaal aan de Johannes Postlaan 2.

Het volledige traject zal vergoed worden uit de basisverzekering, mits uw kind niet voor andere blessures bij een fysiotherapeut onder behandeling is. Zijn de behandelingen uit de basisverzekering op, dan wordt er overgegaan op de aanvullende verzekering van de ouders. Heeft u deze behandelingen niet vergoed of zijn deze op, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Er wordt €37,50 gerekend voor twee trainingen per week of een testmoment.