• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
SLIMMER (GLI)

SLIMMER (GLI)

Tijdens het beweegprogramma SLIMMER wordt u door middel van gecombineerde leefstijl interventie (GLI) naar een gezonde leefstijl begeleidt. Er zal op verschillende aspecten, zoals voeding, beweging, slaap en ontspanning gecoacht worden. U wordt begeleid door een leefstijlcoach, een fysiotherapeut en een diëtiste, zodat het resultaat optimaal is. Doordat het een langdurige begeleiding is, is de kans op gedragsverandering groter. De begeleiding zal aan het begin van het traject intensiever zijn, dan aan het einde. Zo heeft u ook de kans om deze gedragsverandering zelf de implementeren in uw leefomgeving.

U komt in aanmerking voor dit beweegprogramma als u een BMI hoger dan 25 heeft in combinatie met verhoogd risico op diabetes II, artrose of hart- en vaatziekten. U komt ook in aanmerking als u een BMI hoger dan 30 heeft.

Agenda en Kosten

Iedere 2 maanden is er een startmoment.

 

Eerste 6 maanden: 3-6x bezoek aan diëtiste, wekelijks deelname aan een beweeggroepsles.
Tweede 6 maanden: 3 terugkom momenten, contact met buurtcoach om op zoek te gaan naar een passende beweegactiviteit voor u.
Tweede jaar: ieder kwartaal een terugkom moment

Het beweegprogramma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zonder dat het van uw eigen risico afgaat.
U heeft een verwijzing van de huisarts nodig voor deelname. Daarnaast geldt dat u voldoende motivatie heeft om het complete programma van twee jaar te doorlopen.