• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

PACA-Waterlelie

Onze vestiging in Sportcentrum de Waterlelie is geheel ingericht op de behandeling van kinderen. Hier hebben wij uitgebreide mogelijkheden om specifieke behandeling voor kinderen in alle leeftijden te kunnen geven.

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

9.2

Klanten geven ons gemiddeld een 9.2

Gebaseerd op 794 beoordelingen

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Dreef 7
1431 WC Aalsmeer

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 0297-230960

Mailadres

U kunt ons mailen naar: info@paca.nu

Afspraak maken

Team van Paramedisch Advies Centrum Aalsmeer

Bodine Helsloot
Bodine Helsloot Fysiotherapeut & Kinderfysiotherapeut io.
BIG: 89931353004
Karlijn van de Worp
Karlijn van de Worp Kinderfysiotherapeut & SI-therapie
BIG: 09915771904
Michelle Groenewegen
Michelle Groenewegen Fysiotherapeut & Kinderfysiotherapeut io.
BIG: 19926540604
Petra van der Meer-Groot
Petra van der Meer-Groot Kinderfysiotherapie & SI-therapie
BIG: 19033724204

PACA-Kinderfysiotherapie

  • Kinderfysiotherapie
  • Fitkids
Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is gespecialiseerd in het gebied van het bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen tussen 0 en 17 jaar. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt dit af van het gebruikelijke. Dit kan kinderen belemmeren in hun ontwikkeling. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of ze moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk te bewegen. Al deze kinderen kunnen baat hebben bij behandeling door de kinderfysiotherapeut.

Het kind kan door middel van verwijzing of op eigen verzoek (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie) bij de kinderfysiotherapeut komen. Er volgt een intake en door middel van onderzoek en gestandaardiseerde tests krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorisch niveau. Informatie van ouders, leerkracht, huisarts en andere betrokkenen speelt hierbij een belangrijke rol. De kinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen met u en stelt een behandelplan op. De behandeling kan individueel of in groepsverband FitKids plaatsvinden.

Lees meer
Kinderfysiotherapie
Fitkids

Fitkids 

Fitkids is een geprotocolleerd fitness- en oefenprogramma, opgezet door Stichting Fitkids, voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Deze kinderen kunnen bij Fitkids gedurende een aantal maanden trainen en bewegen onder professionele begeleiding. Bij elk Fitkidscentrum is een kinderfysiotherapeut betrokken.
In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.

Voor wie?

Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening, die een inactief leven leiden. De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of specialist. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, DCD, autisme of een aangeboren hartafwijking mee.

Doel van Fitkids

In Fitkids ontdekken de kinderen weer het plezier en het nut van bewegen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Voor ieder kind worden er ook individuele doelen gesteld. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsprogramma door te gaan met een andere sport of activiteit. Dit kan eveneens beschouwd worden als een doel van Fitkids.

Meer informatie over Fitkids is te vinden op www.fitkids.nl

Wil je meedoen met Fitkids? Geef je dan op bij ons!

Fitkids

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00