• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Fysiotherapie Alkemade Roelofarendsveen

Fysiotherapie Alkemade Roelofarendsveen

Fysiotherapie Alkemade beweegt en inspireert mensen
9.2

Klanten geven ons gemiddeld een 9.2

Gebaseerd op 794 beoordelingen

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Lucas van Leydenlaan 2B
2371 RW Roelofarendsveen

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 071- 33 134 50

Mailadres

U kunt ons mailen naar: secretariaat@fysiotherapiealkemade.nl

Afspraak maken

Team van Fysiotherapie Alkemade

Anite Buskermolen
Anite Buskermolen Manueel therapeut, Lid Schoudernetwerk Rijnland
BIG: 09033344804
Arne van Duijvenbode
Arne van Duijvenbode Algemeen fysiotherapeut
BIG: 69929813404
Auke Biemond
Auke Biemond Locatie verantwoordelijke, Lid Claudicationet, Lid Parkinsonnet, Lid Rijnland Knie Netwerk
BIG: 99921629104
Cora Vermeulen
Cora Vermeulen Locatie verantwoordelijke, Arbeidsfysiotherapeut, Lid Belife/Fysergo
BIG: 89035311404
Henny van den Haak
Henny van den Haak Secretaresse Receptioniste
BIG: nvt
Jan de Koning
Jan de Koning Locatie verantwoordelijke ,Sportfysiotherapie, Lid Rijnland Heup-Knie Netwerk, Lid Onconet
BIG: 49911440604
Jolanda Ganzevles
Jolanda Ganzevles Secretaresse Receptioniste
BIG: nvt
Margje Smit
Margje Smit Oedeemtherapeut, Manuele Lymfedrainage, Lid Onconet
BIG: 39050818104
Monique van Ammers
Monique van Ammers Sportinstructeur, Sportmasseur
BIG: nvt
Nanny van Peet
Nanny van Peet Acupunctuur, dry needling, lid NVA, Lid KAB
BIG: nvt
Puck van Heiningen
Puck van Heiningen Algemeen fysiotherapeut
BIG: 49931505604
Rob Janssen
Rob Janssen Manueeltherapie, Hoofdpijnklachten, BPPD, Orofaciale klachten
BIG: 79048179604
Sharon Lubbers
Sharon Lubbers Oedeemtherapeut, Manuele lymfdrainage
BIG: 49921328704

De specialisaties van Fysiotherapie Alkemade

  • Acupunctuur
  • Arbeidsfysiotherapie
  • Revalidatie na ziekenhuisopname
  • Sportmassage
  • Orofaciale Fysiotherapie
  • Orthopedische revalidatie
Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een oude Chinese methode om ziekten te behandelen middels het zetten van naalden en bestaat al meer dan 2200 jaar. De traditionele Chinese geneeskunde benadert de mens en zijn ziekten anders dan de westerse geneeskunde. Er wordt naast de klacht ook uitgebreid naar de mens als geheel gekeken.

Uitgangspunt in de acupunctuur is de verhouding tussen Yin en Yang. Dit zijn de twee oerkrachten van het leven die ook in ons lichaam werken. Zolang deze twee oerkrachten met elkaar in balans zijn voelen we ons gezond en prettig. Daarnaast wordt er een indeling van klachten gemaakt aan de hand van de vijf elementen. 

De vijf elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water kunnen verbanden aangeven tussen verschijnselen, waar wij als westerlingen geen relatie in zouden herkennen. Het geeft de acupuncturist inzicht in de relatie tussen de klachten en weersinvloeden, voedingsmiddelen, emoties etc.

Lees meer
Acupunctuur
Arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op mensen met lichamelijke klachten die al dan niet door het werk worden veroorzaakt, maar in alle gevallen het functioneren op het werk nadelig beïnvloeden.  

 

De arbeidsfysiotherapeut kan op veel manieren worden ingezet. Zo kan behandeling bestaan uit een individuele intake (‘in company’ of in onze praktijk), een werkplekonderzoek en advies, een individueel kort behandeltraject of fysieke belastbaarheidstraining. Daarnaast verzorgt de arbeidsfysiotherapeut bijvoorbeeld ook ‘training on the job’ door het geven van arboworkshops rondom risicofactoren die klachten en ziekteverzuim kunnen veroorzaken. Een arbeidsfysiotherapeut is in ieder geval actief betrokken bij de situatie tussen de werknemer en de werkomgeving.

 

Het kan zijn dat u via de werkgever bij een arbeidsfysiotherapeut terecht komt maar u kunt ook zelf het initiatief nemen om een afspraak te maken bij één van onze arbeidsfysiotherapeuten, zoals u dat ook doet bij de  (sport)fysiotherapeut of manueel therapeut. Arbeidsfysiotherapie wordt (deels) vergoed wanneer u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie.

 

Dus heeft u arbeidsgerelateerde klachten of bent u (deels) uitgevallen op uw werk? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Ook wanneer verzuim dreigt kunt u ons inschakelen. Onze arbeidsfysiotherapeut helpt u zo snel mogelijk weer gezond terug te komen in uw werk.

Arbeidsfysiotherapie
Revalidatie na ziekenhuisopname

Na een operatie, ziekenhuisopname of verblijf in een revalidatiecentrum (bijvoorbeeld in verband met: COPD, CVA, hart- en vaatklachten, oncologische aandoeningen, etc.) begeleiden we u van begin tot het eind en hebben we - wanneer nodig - contact met de specialist in het ziekenhuis. Als het nodig is komen we eerst bij u thuis en wanneer het weer mogelijk is komt u naar de praktijk.

 

De oefeningen die u krijgt zijn functioneel en worden aangepast aan uw persoonlijke doelen en we werken aan verbetering van uw conditie. Of u graag weer een rondje wandelt of weer sport op hoog niveau, onze fysiotherapeuten staan voor u klaar en helpen u uw doel te bereiken.  

Lees meer
Revalidatie na ziekenhuisopname
Sportmassage

Zorg voor de spieren

Een sportmassage is voor iedereen. 


Vermoeidheid, stress, overbelasting kunnen bij iedereen klachten aan de spieren veroorzaken. Een sportmassage helpt dan. 
Bij een sportmassage krijgen de spieren een stevige, stimulerende massage die het herstel van de spieren bevordert. De diepe vorm van masseren is gericht op het optimaal stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Het lichaam is dan in staat om de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. De spieren herstellen en voelen soepeler aan. Het lichaam voelt fitter en ontspannen.


U kunt een afspraak voor sportmassage maken bij klachten van de spieren.
Nog beter is het om klachten/blessures te voorkomen. 
Zorg goed voor uw spieren en laat uw spieren regelmatig masseren.

Lees meer
Sportmassage
Orofaciale Fysiotherapie

Het kaakgewricht is één van de belangrijkste gewrichten in ons lichaam, we gebruiken het intensief. Wanneer het gewricht of de spieren eromheen niet goed functioneren kunnen allerlei klachten ontstaan. De meest voorkomende klachten zijn pijnlijke en vermoeide kauwspieren, een beperkte mondopening of uitstralende pijn tot in het hoofd, de nek en de schouders.

 

De orofaciale (fysio)therapeut beoordeelt uw klachten en onderzoekt wat de oorzaak is. Afhankelijk daarvan kan hij u behandelen en adviseren en worden de klachten veelal verminderd en vaak zelfs helemaal verholpen.
Herkent u deze klachten, kom dan gerust naar ons toe om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Lees meer
Orofaciale Fysiotherapie
Orthopedische revalidatie

 

Voor orthopedische revalidatie kunt u bij ons terecht wanneer u een orthopedische ingreep hebt ondergaan of nog moet ondergaan. Of wanneer u door de orthopeed bent doorverwezen naar de fysiotherapeut om een eventuele orthopedische ingreep te voorkomen.

 

In veel gevallen gaat het om een operatie aan de heup, knie, enkel, schouder of rug. Bijvoorbeeld een totale knie of heup operatie, een kijkoperatie of een voorste kruisbandreconstructie.

 

Orthopedische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport.

 

 

Lees meer
Orthopedische revalidatie

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00