• Altijd in de buurt
 • Persoonlijke aandacht
 • Bewezen effectief

Praktijk Joosten - Waddinxveen

Specialistische zorg op maat, in het hart van Waddinxveen en Moerkapelle
Het bieden van een multidisciplinaire en breed gespecialiseerde praktijk, zodat onze cliënten zorg op maat krijgen, die verder reikt dan onze praktijkmuren.

Fysiotherapie Bekkenfysiotherapie Ergotherapie

Fysiotherapie Bekkenfysiotherapie Ergotherapie

Praktijk Joosten beweegt en inspireert mensen
9.2

Klanten geven ons gemiddeld een 9.2

Gebaseerd op 794 beoordelingen

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Passage 57

2741 HB Waddinxveen

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 0182 618 022

Mailadres

U kunt ons mailen naar: info@praktijkjoosten.info

Afspraak maken

Team van Praktijk Joosten

Carmen van Berkel-Eenink
Carmen van Berkel-Eenink Handfysiotherapeut & Long revalidatie
BIG: 29914800004
Cynthia de Bruin - van der Mark
Cynthia de Bruin - van der Mark Fysiotherapeut & Psychosomatische klachten & Chronische pijn
BIG: 89911701104
Daniel Noordijk
Daniel Noordijk Ergotherapeut & Cardiale en pulmonale problematiek & Burnout-klachten
BIG: nvt
Danielle Deuss
Danielle Deuss Locatie verantwoordelijke &Fysiotherapie & Bekkenfysiotherapie & Oedeemfysiotherapie & Oncologie & Wijkgerichte Beweegzorg
BIG: 99041747604
Danita Vogels
Danita Vogels Ergotherapeut & Oncologische klachten & Neurologische klachten
BIG: nvt
Denise van Kempen
Denise van Kempen Manager & Fysiotherapie & Manueeltherapie & Lid artrosenetwerk Midden-Holland
BIG: 09920976904
Elize Vermaat
Elize Vermaat Fysiotherapeut & Sportinstructeur & Orthopedische klachten
BIG: 59931814604
Erwin Pieters
Erwin Pieters Fysiotherapeut & Sportinstructeur & Orthopedische klachten
BIG: 59932666404
Eveline van Es-Wegman
Eveline van Es-Wegman Fysiotherapeut & Oedeemtherapeut & Dry Needling
BIG:
Jolanda Ehlert
Jolanda Ehlert Manager & Fysiotherapie & Oncologie fysiotherapeut & Oedeemtherapeut
BIG: 89043311404
Judith Verheul
Judith Verheul Handtherapeut & Bekkenfysiotherapeut & Claudicatiotherapeut & Lid Chronisch ZorgNet
BIG: 29921466104
Kim Joosten
Kim Joosten Manueeltherapeut & Orofaciaal therapeut & Echografist & Dry Needling
BIG: 59048496504
Lisanne Kagie
Lisanne Kagie Fysiotherapeut & Leefstijl coach & Hit4Kids
BIG: 09926445004
Merijn de Kievit
Merijn de Kievit Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut & Orthopedische klachten
BIG: 09924640404
Nikita Prabhu
Nikita Prabhu Fysiotherapeut & Sportinstructeur & Sportfysiotherapeut
BIG: 39930431004
Sanne van Bemmel
Sanne van Bemmel Secretariaat
BIG: nvt
Sharona Sengers
Sharona Sengers Secretariaat
BIG: nvt
Tamara Ernst
Tamara Ernst Secretariaat
BIG: nvt

De specialisaties van Praktijk Joosten

 • Bekkenfysiotherapie
 • Long revalidatie
 • Huid- en Oedeemtherapie
 • Handtherapie en Spalktherapie
 • Multidisciplinaire revalidatie
 • Manueletherapie
Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in verschillende soorten klachten in de bekkenregio. Bekkenbodemklachten kunnen voorkomen bij ieder geslacht en of iedere leeftijd. Daarnaast behandelt de bekkenfysiotherapeut bekkenpijn, wat voorkomt bij vrouwen tijdens en na een zwangerschap.

Tijdens de intake zal de bekkenfysiotherapeut veel vragen stellen over uw klachten, waarna er ook een onderzoek zal plaatsvinden. Naar aanleiding hiervan zal er een bij u passend behandelplan opgesteld worden. Het is mogelijk dat de bekkenfysiotherapeut het noodzakelijk acht om, middels een   inwendig onderzoek, meer informatie op te doen. Afhankelijk van de bevindingen kan er in overleg met u besloten worden tot het inzetten van een meting van de bekkenbodem (MAPLe), of een echo. Dit zal altijd vooraf met u besproken worden en alleen plaatsvinden bij goedkeuring.
De behandelingen zullen, afhankelijk van uw klachten, gericht zijn op spierontspanning, -versterking en/of –coördinatie. Daarbij krijgt u advies over uw toilethouding en toilet gedrag.

Lees verder
Bekkenfysiotherapie
Long revalidatie

De longfysiotherapeut richt zich op patiënten met aan de luchtwegen gerelateerde klachten of -aandoeningen, bijvoorbeeld astma, chronische longaandoeningen (COPD / Chronische bronchitis), benauwdheid in rust en/of bij inspanning en hyperventilatie. Daarnaast zijn onze longfysiotherapeuten ook gespecialiseerd in het behandelen van COVID-19 gerelateerde klachten.
Patiënten worden begeleid en getraind met als doel ademhaling te optimaliseren, de mate van benauwdheid te verminderen, het uithoudingsvermogen te verbeteren en de kwaliteit van leven en de levensduur positief te beïnvloeden. Voordat u bij de longfysiotherapeut terechtkomt, is het van belang dat er een longfunctietest is gedaan. Dit kan via de huisarts, ziekenhuis of een revalidatiecentrum.

 
Lees verder
Long revalidatie
Huid- en Oedeemtherapie

Oedeemtherapie omvat het verhelpen of verminderen van de klachten die ontstaan bij oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaamsweefsel. Deze ophoping is ontstaat door een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. De oedeem therapeut zal middels een combinatie van manuele lymfedrainage, lymftaping, bandageren en deep oscilations de klachten verminderen. Aanvullend zal er oefentherapie gestart worden om de vochtafvoer te stimuleren. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een therapeutisch elastische kous aan te meten. Ook hier kan de oedeemtherapeut mee helpen. Wij hebben een nauwe samenwerking met de mammapoli van het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda.

Lees verder
Huid- en Oedeemtherapie
Handtherapie en Spalktherapie

Handtherapie omvat de revalidatie/behandeling van aangeboren, traumatische of degeneratieve afwijkingen van de elleboog, onderarm, pols en hand. Omdat de hand, pols en elleboog complexe gewrichten zijn is het van belang dat er een bekwame therapeut uw klachten onderzoekt en behandeld. Door de grote hoeveelheid aan botten, spieren, pezen, zenuwen en bloedvaten in een relatief klein lichaamsoppervlak, is het van belang dat deze structuren nauw samenwerken.

Na een breuk of operatie is deze samenwerking vaak verminderd, omdat het gewricht langere periode in gips of een spalk heeft gezeten. Daarnaast kan littekenweefsel voor verklevingen zorgen, wat uw beweeglijkheid belemmerd. Het is van belang dat uw hand, pols en onderarm weer optimaal kunnen bewegen en verbeteren in kracht. Op deze manier kunt u de dagelijkse handelingen weer klachtenvrij uitvoeren.

Spalktherapie

Wij bieden de mogelijkheid tot het maken van een spalk. Deze spalk is met de hand op maat gemaakt en dit zorgt ervoor dat de spalk de ideale pasvorm heeft voor uw hand/pols.

Er is ook de mogelijkheid om een brace in de praktijk aan te schaffen. Er zal gekeken worden welke brace voor u geschikt is en welke maat u nodig heeft.

Lees meer
Handtherapie en Spalktherapie
Multidisciplinaire revalidatie

Praktijk Joosten heeft afgelopen jaren veel ervaring opgedaan door te werken in een multidisciplinair team. Door samen te werken met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, artsen, dietisten, psychologen en logopedisten is de behandeling op alle facetten mogelijk.

 

Voordelen van Multidisciplinaire eerste lijn revalidatie

 • Zorg op maat
 • Verzekerde zorg uit basisverzekering
 • Behandeling door een flexibel team, waardoor cliënten snel terecht kunnen
 • Korte lijnen tussen de specialisten, waardoor behandelingen beter op elkaar aansluiten.
 • Behandeling dicht bij huis
Multidisciplinaire revalidatie
Manueletherapie

Na de reguliere studie tot fysiotherapeut, is het mogelijk om te specialiseren tot manueel therapeut. Na het behalen van deze masterstudie, is een therapeut bevoegd om manipulaties (ook wel ‘kraken’) uit te voeren. Manuele therapie is geschikt voor klachten waarbij een gewricht of meerdere gewrichten niet soepel bewegen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: de functie van het gewricht verbetert, de houding verbetert en het bewegen loopt hierdoor soepeler. Om dit in stand te houden, geeft de manueel therapeut vaak oefeningen mee. Zo heeft de behandeling ook effect op de lange termijn.

Lees meer
Manueletherapie

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00