• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Fysiotherapie

In al onze vestigingen

Het mensellijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt, als het lichaam even niet meewerkt.

Degene die daar alles van af weet, is de fysiotherapeut: de specialist in houding en beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Een fysiotherapeut helpt u met het verminderen of verhelpen van klachten en blessures aan het bewegingsapparaat. Deze kunnen op verschillende manieren zijn ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het sporten, op uw werk, tijdens een ‘verkeerde’ beweging, door een ongeval, door een ziekte of aandoening, maar ook simpelweg doordat het lichaam wat ouder wordt. De fysiotherapeut zoekt samen met u naar een passend behandeltraject, die voor u het meest prettig en effectief is én er voor zorgt dat de klachten in de toekomst niet opnieuw ontstaan.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling fysiotherapie begint altijd met een intake, waarbij de fysiotherapeut u vragen stelt over het ontstaan van de klachten en wat de meest belemmerende bewegingen en/of activiteiten zijn. Hierna start de behandeling die vaak bestaat uit een combinatie van informeren, begeleiden en behandelen.

Informeren / adviseren
Het begint met advies over hoe om te gaan met uw gezondheidsprobleem. Bijvoorbeeld welke bewegingen niet gemaakt mogen worden of welke activiteiten juist prettig zijn om uit te voeren om het herstel te bevorderen.

Begeleiden
De fysiotherapeut kunt u ook begeleiden tijdens sporten of bewegen. Dit kan zijn om klachten te verhelpen, maar ook om te voorkomen dat er klachten ontstaan of verergeren.

Behandelen
Een behandeling kan bestaan uit ‘hands on’ handelingen, zoals massage, fricties en mobilisaties. Deze technieken worden gebruikt om voorwaarden te scheppen om weer prettig bewegingen uit te kunnen voeren. Daarnaast is ‘hands off’ behandelen, zoals oefentherapie, van steeds meer waarde om te zorgen dat uw lichaam de nieuwe manier van bewegen overneemt. Ook helpt het om zelf controle te houden over uw bewegingsklachten.

 
 
Afspraak maken

Ons Team

De beste zorg dichtbij

De beste zorg dichtbij

Persoonlijke aandacht en individueel behandelplan

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden.

Altijd de beste zorg bij u in de buurt

Er is altijd wel een van onze kwaliteitspraktijken bij u in de buurt.

Zinnige zorg op de juiste plaats

Wij bieden kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u.