• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Zwangerschapsbegeleiding ZwangerFit

Zwangerschapsbegeleiding ZwangerFit

Helaas wordt er op dit moment binnen onze praktijken in Amstelveen en Aalsmeer geen ZwangerFit® aangeboden. Zodra er weer gestart kan worden wordt dit op deze pagina aangegeven.

Een actieve cursus voor vrouwen tijdens én na de zwangerschap.

Je bent van harte welkom vanaf de 16e week van je zwangerschap tot 9 maanden na je bevalling. Je kunt iedere week instromen in de groep. Iedereen kan meedoen, er wordt geoefend op basis van individuele belastbaarheid. Daarom wordt gevraagd vooraf een intakeformulier in te vullen.

De lessen tijdens de zwangerschap bestaan uit 75% praktijk en 25% theorie en worden gegeven door een bekkenfysiotherapeut met YVLO-ZwangerFit® certificaat. Zo wordt er vooral aandacht besteed aan het voorkómen of verminderen van bekkenbodemklachten en klachten rondom het bekken en de lage rug.

ZwangerFit® is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek: preventief werken aan conditie, spierkracht en stabiliteit helpt bekken- en bekkenbodemklachten te voorkomen en bevordert het herstel na de bevalling. Tevens blijkt de bevalling vaak soepeler te verlopen.
Vanaf 6 weken na de bevalling ben je welkom in de postpartum groep. Je traint totdat je je eigen sportactiviteiten kunt hervatten.

De lessen zijn op dinsdagavond:
Postpartumgroep: 18.00-19.00 uur
Prepartumgroep: 19.00-20.00 uur