• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Orthopedische revalidatie

Actieve doelgerichte revalidatie voor of na een orthopedische ingreep

Voor orthopedische revalidatie kunt u bij ons terecht wanneer u een orthopedische ingreep hebt ondergaan of nog moet ondergaan. Of wanneer u door de orthopeed bent doorverwezen naar de fysiotherapeut om een eventuele orthopedische ingreep te voorkomen.

 

In veel gevallen gaat het om een operatie aan de heup, knie, enkel, schouder of rug. Bijvoorbeeld een totale knie of heup operatie, een kijkoperatie of een voorste kruisbandreconstructie.

Orthopedische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Hoe ziet een behandeling eruit?

Pre-operatief

U krijgt binnenkort een orthopedische operatie en in voorbereiding hierop (pre-operatief) kunt u alvast bij ons terecht. Misschien bent u verwezen door de specialist of op eigen initiatief naar ons toe gekomen, dat kan allebei. Vóóraf aan de operatie staat adviseren en informeren centraal. We vertellen u wat u kunt verwachten na de operatie en u leert bijvoorbeeld omgaan met hulpmiddelen als krukken.

Ook kan het verstandig zijn om voor de operatie te oefenen/trainen zodat u na de ingreep beter herstelt. Onze fysiotherapeuten doen een uitgebreid onderzoek en kijken samen met u wat er nodig is zodat u optimaal bent voorbereid.

Post-operatief

Na de operatie (post-operatief) begeleiden we u van begin tot het eind en hebben we contact met de specialist in het ziekenhuis. Als het nodig is komen we eerst bij u thuis en wanneer het mogelijk is komt u naar de praktijk.

 

De oefeningen die u krijgt zijn functioneel en worden aangepast aan uw persoonlijke doelen. Of u graag weer een rondje wandelt of weer sport op hoog niveau, onze fysiotherapeuten staan voor u klaar en helpen u uw doel te bereiken.    

Afspraak maken
De beste zorg dichtbij

De beste zorg dichtbij

Persoonlijke aandacht en individueel behandelplan

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden.

Altijd de beste zorg bij u in de buurt

Er is altijd wel een van onze kwaliteitspraktijken bij u in de buurt.

Zinnige zorg op de juiste plaats

Wij bieden kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u.